April 27 2015 09:46:05

· Unit Khidmat Pengurusan
· Unit Peperiksaan
· Unit Ko Kurikulum
· Unit Latihan Dlm. Perkh.
· Unit Praktikum
· Pusat Sumber
· Unit Kaunseling

arrow On Line Learning

· LMS
· Jadual Waktu
· Portal Pembelajaran

· E-Perkhidmatan

arrow E-Mail

· Email Staff
· Email IPGM

· Event Calendar
Pengguna Online
· Tetamu Online: 1

· Ahli Online: 0

· Jumlah Ahli: 643
· Ahli Baru: mdnor
SlideShow Gallery
MAKLUMAN KONVOKESYEN PISMP KALI KE-5,2015
Pengumuman

Sukacita dimaklumkan, Pengarah dan seluruh warga Institut Pendidikan Guru Kampus Tun Hussein Onn mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada tuan/puan yang telah berjaya menamatkan pengajian dan akan menerima ijazah pada majlis konvokesyen yang akan diadakan seperti berikut:

Tarikh          :  8 hingga 13 Jun 2015

Tempat        : Dewan Utama Aminuddin Baki, IPG Kampus Bahasa Melayu,   Lembah Pantai, Kuala Lumpur.

(Jadual Taklimat, Pendaftaran dan Sidang Konvokesyen: sila rujuk portal konvokesyen IPGM)

Sehubungan itu, pihak IPG Kampus Tun Hussein Onn, Batu Pahat, Johor dengan berbesar hati menjemput dan mempersilakan tuan/puan menghadiri majlis konvokesyen tersebut.

Para graduan diwajibkan membuat pengesahan kehadiran pada Portal Konvokesyen IPGM , http://www.konvoipgm.lmsipda.net bermula pada 6 April 2015 hingga 30 Mei 2015. Sila muat turun borang-borang yang berkaitan serta semak jadual taklimat, pendaftaran dan sidang masing-masing.

Surat-surat Jemputan Majlis Konvokesyen telah dihantar ke alamat surat menyurat tuan/puan, Tuan/puan diminta mengembalikan Borang Jawapan kehadiran berserta bayaran Konvokesyen sebelum 30 Mei 2015.

Pengambilan jubah bagi tuan/puan yang tinggal di negeri Johor boleh dibuat di IPG KTHO pada 24 Mei 2015 jam 9.00 pagi – 4.00 petang di JHEP. Bagi graduan yang tinggal luar negeri Johor sila ambil jubah semasa hari pendaftaran di IPG Kampus Bahasa Melayu.

Pihak IPG Kampus Tun Hussein Onn mengalu-alukan kehadiran tuan/puan ke  Majlis Konvokesyen berkenaan.
Keputusan Peperiksaan

Salam Sejahtera.

Pelajar-pelajar KDC KDPM JAIJ AMBILAN NOVEMBER 2013 (PERINGKAT 2)  dan KDC KDPM KEMAS AMBILAN NOVEMBER 2013 (PERINGKAT 2) boleh menyemak dan mencetak keputusan peperiksaan Mac 2015 di laman web dibawah.

219.92.7.20/items/umum/

Sekian,terima kasih.
Kursus
Unit Latihan Dalam Perkhidmatan

Adalah dimaklumkan bahawa, Unit Latihan Dalam Perkhidmatan, IPGKTHO akan menganjurkan:-
Kursus Pecerahan Pemegang dan Penggerak PK dalam
MS ISO 9001:2008
Pada: 14-16 April 2015
Tempat: Kings Green Hotel, Melaka.

HARI ULANGTAHUN IPGKTHO DAN KARNIVAL PPG
Sukacita dimaklumkan bahawa Sambutan Ulang Tahun lPG Kampus Tun Hussein Onn akan diadakan seperti ketetapan berikut :
Tarikh :  hb April 2015 (Rabu)
Masa   : 800 pagi - 1230 tengahari
Tempat 1: Dewan Seri Budiman

Bagi memeriahkan serta memberi apriesasi kepada setiap warga kampus pada sambutan yang berkenaan, beberapa sub aktiviti akan dijalankan dengan ketetapan berikut :
  • Hari Karnival IPGKTHO 29- 31 hb Mac 2015 (Ahad- Selasa) Kelolaan JK PPG, Pelajar PPG dan Pelajar Sepenuh Masa
  • Hari Jabatan 29- 31 hb Mac 2015 (Ahad- Selasa) Kelolaan Setiap Jabatan Akademik serta Pelajar Sepenuh Masa 3.3 Hari KarnivaiiPGKTHO akan dirasmikan pada sebelah pagi 30hb Mac 2015

Untuk keterangan lanjut sila klik disini.

Sekian
Kursus Frog VLE Untuk Pelajar PISMP Semester 5
Pengumuman

Salam sejahtera 1 Malaysia.

Untuk perhatian pelajar PISMP Semester 5 Ambilan Januari 2013, pada hari Sabtu ini Kursus Frog VLE akan diadakan:

KURSUS FROG VLE UNTUK PELAJAR PISMP SEMESTER 5 AMBILAN JANUARI 2013

Anjuran Jabatan Ilmu Pendidikan

FROG VLE

Tarikh: 28 Mac 2015 (Hari Sabtu)
Masa: 8:00 pagi hingga 4:00 petang
Tempat: Balai Ilmu

Peralatan yang perlu dibawa bersama: Komputer riba dan broadband.

Matlamat:

Kursus ini diadakan untuk memenuhi keperluan dan penetapan Kementerian Pendidikan Malaysia untuk memberikan pendedahan kepada pelajar berhubung penggunaan Persekitaran Pembelajaran Maya Frog VLE sebelum ditempatkan di sekolah nanti.

Objektif:

Pelajar seharusnya dapat mengenali fungsi Dashboard Sekolah dan cara menyediakan tapak kursus (Site) untuk menyediakan bahan pengajaran dan pembelajaran secara atas talian.

KEHADIRAN adalah wajib!

Sekian. Harap maklum. Terima kasih.
Events
< April 2015 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
Log Masuk
Kata Nama

Kata Laluan

Bukan Ahli?
Click Disini Untuk Mendaftar.

Lupa Kata Laluan?
Mohon Baru Disini.
Kaji Selidik
Persekitaran IPTHO semakin panas...

Anda Hendaklah Log Masuk Untuk Mengundi.
Waktu Solat
Tukar Kawasan