July 29 2015 23:53:36
  arrow LAMAN UTAMA
· Utama
· Artikel
· Forum
· Pautan Web
· Struktur Organisasi 2015
· Katagori Berita
· Muaturun
· Maklumat Akademik
· Lestari
· Pekeliling

  arrow MENGENAI KAMI

· Sejarah
· Logo & Moto
· Visi, Misi, Matlamat
· Lagu
· Organisasi
· Galeri Gambar
· Kemudahan


  arrow Jabatan-Jabatan

· Hal Ehwal Pelajar
· Ilmu Pendidikan
· Jabatan Pengajian Melayu
· Sains & Matematik
· Kemahiran Hidup
· Kajian Sosial
· JAPIM
· Bahasa
· PIPK

  arrow UNIT-UNIT

· Unit Khidmat Pengurusan
· Unit Peperiksaan
· Unit Ko Kurikulum
· Unit Latihan Dlm. Perkh.
· Unit Praktikum
· Pusat Sumber
· Unit Kaunseling

  arrow On Line Learning

· LMS
· Jadual Waktu
· Portal Pembelajaran


· E-Perkhidmatan

  arrow E-Mail

· Email Staff
· Email IPGM

· Event Calendar
Pengguna Online
· Tetamu Online: 3

· Ahli Online: 0

· Jumlah Ahli: 643
· Ahli Baru: mdnor
SlideShow Gallery
KENYATAAN TENDER

KERAJAAN MALAYSIA

KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA

TENDER PERKHIDMATAN KAWALAN KESELAMATAN TANPA SENJATA KE INSTITUT PENDIDIKAN GURU

1. Tawaran ini adalah dipelawa kepada kontraktor-kontraktor yang berdaftar dengan Kementerian Kewangan di bawah kod bidang Perkhidmatan Kawalan Keselamatan di bawah Kepala dan Sub-Kepala 220801 (Kawalan Keselamatan) yang masih sah dan berkuatkuasa.

2.         Tender ini adalah bagi sekolah/Insititusi seperti Jadual di bawah:

BIL

KOD TENDER

NAMA ZON

TEMPOH KONTRAK

TARIKH, MASA DAN TEMPAT TAKLIMAT

PEMBELIAN DOKUMEN

TARIKH TUTUP DAN TEMPAT HANTAR DOKUMEN

1.

KPM/48/2016/03/0188

Institut Pendidikan Guru Kampus Tun Hussein Onn, Batu Pahat, Johor

(Kawasan Selatan)

01 Jan 2016 Hingga

31 Dis. 2018

Tarikh:

11 Jun 2015 (Khamis)

Masa:

8.30 Pagi

Hingga

1.00 petang

Tempat:

Dewan  IPG Kampus Pendidikan Islam Beg Berkunci No. 214 Pusat Mel Bandar Baru Bangi Selangor Darul Ehsan

Lawatan Tapak (wajib)

15/06/2015 (Isnin)

10.00 pagi

Balai Ilmu IPG Kampus Tun Hussein Onn, Batu Pahat, Johor

Percuma secara ePerolehan

 

Tarikh:

27 Julai 2015

(Isnin)

Masa:

12.00 Tengahari

Tempat:

Institut Pendidikan Guru Kampus Tun Hussein Onn, KM 7.75 Jalan Kluang 83009 Batu Pahat, Johor

3.         Tender secara sistem ePerolehan adalah percuma dan petender-petender yang ingin menyertai tender secara ePerolehan hendaklah mendaftar ke dalam sistem ePerolehan pada tarikh, masa dan tempat yang telah dinyatakan di atas. Pendaftaran ini adalah bertujuan untuk membolehkan petender mengakses sistem ePerolehan dan seterusnya memuat turun dokumen / borang tender serta membuat tawaran secara atas talian dalam sistem ePerolehan.

4.         Semasa Taklimat Tender dan Pembelian Dokumen Tender, petender-petender hendaklah mengemukakan SIJIL ASAL (untuk pengesahan) dan SALINAN FOTOSTAT (tidak dikembalikan) dokumen-dokumen berikut:

a. Sijil Virtual daripada Kementerian Kewangan yang lengkap menyatakan Kod Bidang berkaitan yang masih sah dan berkuatkuasa;

b. Sijil dan Lesen (Borang B) Menjalankan Urusan Agensi Persendirian dari Kementerian Dalam Negeri yang sah dan masih berkuatkuasa yang membuktikan syarikat mempunyai alamat berdaftar di negeri yang ditetapkan iaitu Kawasan Selatan – Negeri Sembilan, Melaka dan Johor. Salinan hendaklah DIAKUI SAH oleh Bahagian Keselamatan Dan Ketenteraman Awam, Kementerian Dalam Negeri.

c. Sekiranya petender tidak mempunyai alamat berdaftar seperti di perenggan 4 (b), petender perlu mengemukakan Surat Kelulusan Membuka Cawangan dari Kementerian Dalam Negeri yang menyatakan alamat cawangan di negeri yang ditetapkan iaitu Kawasan Selatan – Negeri Sembilan, Melaka dan Johor. Salinan hendaklah DIAKUI SAH oleh Bahagian Keselamatan Dan Ketenteraman Awam, Kementerian Dalam Negeri.

5.         Setiap petender yang hendak memasuki tender adalah DIWAJIBKAN HADIR KE TAKLIMAT TENDER dan LAWATAN TAPAKSelaras dengan arahan Kerajaan , 1Pekeliling Perbendaharaan: PK 2/2013 , Petender yang menghadiri taklimat  dan lawatan tapak MESTILAH terdiri daripada Ahli Lembaga Pengarah SAHAJA dan TIDAK BOLEH MEWAKILKAN pegawai selain daripada penama dalam Sijil Perakuan Pendaftaran Kontraktor atau Sijil Akuan Pendaftaran Syarikat , Kementerian Kewangan Malaysia. Sila bawa bersama Salinan Borang 49, Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) yang DIAKUI SAH oleh SSM / Pesuruhjaya Sumpah bagi Lembaga Pengarah semasa menghadiri taklimat tender dan lawatan tapak. Syarikat yang telah menghadiri taklimat tender sahaja dibenarkan membeli satu Dokumen Tender bagi satu tawaran.

6.         Tawaran Teknikal dan Tawaran Kewangan hendaklah disediakan dalam sampul yang berasingan dan berlakri. Setiap satu sampul hendaklah dilabelkan “Tawaran Teknikal” dan “Tawaran Kewangan” di sebelah kiri atas sampul Kemudiannya kedua-dua sampul dimasukkan ke dalam sampul besar.


Tawaran tender hendaklah dimasukkan ke dalam peti tender selewat-lewatnya pada tarikh tutup tender jam 12.00 tengah hari pada atau sebelum 27 Julai, 2015.

7.         Tawaran tender tidak akan dipertimbangkan sekiranya:

a. Petender GAGAL menghadiri taklimat tender dan lawatan tapak;

b. Petender LEWAT mengemukakan dokumen tawaran tender;

c. Petender GAGAL mengemukakan dokumen wajib dengan lengkap seperti yang dinyatakan dalam Dokumen dan Borang Tender;

d. Petender TIDAK mempunyai ibu pejabat / pejabat cawangan berdaftar dengan Kementerian Dalam Negeri (KDN) di Kawasan Selatan – Negeri Sembilan, Melaka dan Johor. ;dan

e. Syarikat yang mempunyai rekod / prestasi buruk (surat amaran terakhir) dari Kementerian Dalam Negeri atau agensi kerajaan yang lain.

8.         Di antara KRITERIA UTAMA yang akan diberi pertimbangan adalah petender seperti berikut:

a.         Petender mempunyai keupayaan pembiayaan kewangan untuk menampung kos operasi bersamaan dua (2) bulan tuntutan bulanan kontrak;

b.         Petender hendaklah mengemukakan Sijil dan Lesen (Borang B) Menjalankan Urusan Agensi Persendirian dari Kementerian Dalam Negeri yang sah dan masih berkuatkuasa yang membuktikan syarikat mempunyai alamat berdaftar di negeri yang ditetapkan iaitu Kawasan Selatan – Negeri Sembilan, Melaka dan Johor. atau Surat Kelulusan Membuka Cawangan daripada Kementerian Dalam Negeri yang menyatakan alamat cawangan di kawasan tersebut. Salinan hendaklah DIAKUI SAH oleh Bahagian Keselamatan dan Ketenteraman Awam, Kementerian Dalam Negeri.dan

c.         Petender mempunyai pengawal keselamatan yang telah mendapat sijil Certified Security Guards (CSG) akan diberikan keutamaan.

10.        Iklan tender ini juga boleh dirujuk di laman web Kementerian Pendidikan Malaysia di alamat seperti berikut: http://www.moe.gov.my.

11. Senarai sekolah bagi zon-zon di setiap negeri boleh dirujuk di laman web Jabatan Pendidikan Negeri masing-masing, laman web BPPA : http://web.moe.gov.my/bppa/ dan Kementerian Pendidikan Malaysia.

12.        Kementerian Pendidikan Malaysia tidak terikat untuk menerima mana-mana tawaran terendah atau mana-mana tawaran atau memberikan apa-apa sebab di atas penolakan sesuatu tawaran tender.

13.        Keputusan tender ini adalah MUKTAMAD dan sebarang surat menyurat tidak akan dilayan.


(iklan telah dikeluarkan di suratkhabar Utusan Malaysia bertarikh 02 Julai 2015)

Portal Pembelajaran IPGM Kampus Masih Belum Dapat Dicapai

Masalah Capaian Portal Pembelajaran IPGM Kampus (OLL PPG)


Salam sejahtera 1 Malaysia.

Untuk makluman semua warga IPGKTHO, Portal Pembelajaran IPGM Kampus (OLL PPG) mengalami masalah server sejak 18 Mei 2015 lagi sehingga sekarang. Ia masih belum dapat dicapai lagi.
Page not found
Mohon maaf atas kesulitan yang mendatangi Tuan/Puan/Dr., mohon bersabar ataupun menggunakan alternatif lain untuk tujuan interaksi secara atas talian.

Sekian. Terima kasih.
SOAL SELIDIK KEPADA PELAJAR INSTITUT PENDIDIKAN GURU
SOAL SELIDIK KEPADA PELAJAR INSTITUT PENDIDIKAN GURU OLEH PIHAK IPGM, PADU DAN PERUNDING DOKUMEN HALATUJU TRANFORMASI IPG (PARTHENON-EY)

Semua pelajar IPG di seluruh negara diwajibkan untuk menjawab soal selidik tersebut secepat mungkin.  Makluman mengenai kajian ini melalui URL berikut:


Sekian,
Pegawai Pengurusan HEP
Interaksi Kuliah/Amali Sesi Mei- Jun 2015 KDPM-KDC PC (PT),PLPS (KEMAS) DAN PLPS (JAIJ)
Interksi Kuliah/Amali Sesi Mei-Jun 2015 Bagi KDPM-KDC PC(PT), PLPS (KEMAS) dan PLPS (JAIJ) akan berlangsung mulai 30 Mei 2015 hingga 12 Jun 2015.

Semua pelajar dan pensyarah yang terlibat boleh memuat turun jadual waktu tersebut dalam portal IPGKTHO.

Sekian & Terima Kasih.
Ketua Penyelaras KDC 2015 IPGKTHO
SURAT MAKLUMAN PEPERIKSAAN SEMULA EDU3093 PPG KOHORT 1 AMBILAN JUN 2011
Unit Peperiksaan dan Penilaian

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM 1 MALAYSIA

KEPADA SEMUA PELAJAR PPG KOHORT 1 AMBILAN JUN 2011,  SURAT RASMI PENTADBIRAN SEMULA PEPERIKSAAN MEI 2015 (EDU3093) BOLEH DICETAK DISINI

SEKIAN
Events
< July 2015 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Log Masuk
Kata Nama

Kata LaluanBukan Ahli?
Click Disini Untuk Mendaftar.

Lupa Kata Laluan?
Mohon Baru Disini.
Kaji Selidik
Persekitaran IPTHO semakin panas...Anda Hendaklah Log Masuk Untuk Mengundi.
Waktu Solat
Tukar Kawasan
©
Dasar Baru KPM

1m1s

MBMMBI

KSSR!

RMK10

NKRA

E-Kerajaan

1m1s